Färdigt

Då var dagen här. Dagen då jag la min sista pusselbit och kompletterade bilden. Det tog alltså en vecka att få färdigt. Nu har jag ju haft oerhört mycket fritid under denna perioden, så det har helt klart varit intensivt ”jobbande”.

Motivet är också tydligt nu:

20160506_181355

Surprise va? Titanic. Mitt udda intresse och fascination. Visste ni att 123 svenskar fanns ombord och att 89 av dem omkom medan 34 räddades? 113 av dessa svenskar reste i tredje klass (30 av dem överlevde). I första och andra klass fanns enbart 10 svenskar och fyra av dem överlevde. Varför reste så många svenskar i tredjeklass då? Jo för att de flesta av dem var fattiga emigranter som ville prova på lyckan i USA. Chansen för en tredjeklasspassagerare att överleva var väldigt liten då de till en början inte ens tilläts komma ut på däcket där livbåtarna fanns och när de väl fick tillåtelse så var många av båtarna redan sjösatta (halvfulla dessutom, men det är en annan historia om paniken och tidsbristen ombord).

Det känns tomt nu när jag inte har ett pussel att gå till för att fördriva tiden. Jag kan dock meddela att jag har löst situationen då jag har beställt ett nytt pussel ikväll. Två tusen bitar denna gången! Inte Titanicmotiv utan något helt annat. Det får ni se lite längre fram!

 

Hanna

Post navigation