Bortglömda rutiner

Det är skönt att vara hemma lite. Jag trivs väldigt bra i Belgien, i mina ögon är det perfekt att vara där nere och bara träna, tävla och bo enkelt. Skulle kunna använda uttrycket ”borta bra, hemma bäst” trots att det är rejält uttjatat. Borta är faktiskt riktigt bra, men… hemma är ändå allra bäst. Så kommer det nog alltid att vara.

Kanske kommer jag längta tillbaka efter några veckor hemma? Vem vet. Risken finns.

image
Vem skulle inte sakna denna belgiska specialitet?

Det slog mig häromdagen att jag glömt bort några rutiner medan jag varit borta, varav en av dem är av yttersta vikt för en av mina största supporters; min mamma.

Något som vi har mycket av i Skåne (som inte är så värst önskvärt) är kalk. Vi har något som kalls för hårt vatten här.
Utdrag från wikipedia:

”Vattenhårdhet är ett mått på hur mycket mineraler vattnet innehåller, främst är det kalcium- och i mindre omfattning magnesiumjoner som avses. Vatten med en hög halt av dessa joner kallas hårt vatten. Helt analogt kallas vatten med låg halt av dessa joner för mjukt vatten. På många platser och särskilt i landets kalkrika områden är dricksvattnet i de kommunala ledningarna hårt. Exempel på regioner med naturligt hårt grundvatten är Uppsalaslätten, Öland, Gotland och större delen av Skåne”

Varför babblar jag om detta undrar ni nu. Här är ytterligare ett utdrag från wikipedia som svarar på den frågan:

”Hårt vatten är normalt inte hälsoskadligt för djur och människor, men det kan orsaka problem vid annan användning av vattnet. I vattenkokare kan till exempel hårt vatten resultera i att kalkavlagringar bildas.”

Där har ni det.
Kalkavlagringar.
Det är djävulens påfund.
Varje gång jag tagit en dusch så måste alltid samtliga väggar och duschskydd (samt kranen och ledningarna) torkas av. Först med vattenskrapa, sedan med handduk. Inget vatten får finnas kvar på dessa ytor. För då blir det kalkavlagringar

image
Duschdörr som aldrig torkats av vs. duschdörr som torkas av efter avslutad dusch

Jag är uppväxt med att alltid behöva torka i duschen på grund av detta. Det är inga konstigheter, det tar bara fem minuter extra (men gissa om jag njöt av att bo i Dalarna i sju år!) Däremot så kom jag på mig själv igår kväll med att ha glömt bort att torka i duschen tidigare på dagen. Det har aldrig hänt innan! Och jag fick så sjukt dåligt samvete! Jag tyckte så synd om mamma som är så mån om att vårat badrum ska se fint och prydligt ut. Jag undrar om hon märkte det…

Så mamma, jag glömde bort att torka i duschen igår men jag lovar att det inte var med mening! ;)

Hanna