Den som spar…

Jag har alltid varit väldigt förtjust i julkalendrar. Både chokladvarianterna och TV-varianten. Just det där med chokladen spårade ur lite när jag var mindre. Jag var nog inte som många andra kids när det gällde det. För när luckorna skulle öppnas så åt jag inte upp chokladen. Jag la alla bitarna i en burk. Hade oftast mer än en chokladkalender också så det blev en ganska stor samling när det började närma sig julafton. När sista luckan var öppnad så satt jag där med all min choklad framför Kalle Ankas Jul och smällde i mig den. Inte allt på en gång dock, jag tror att det räckte även till mellandagarna. Den som spar han har tyckte jag, och hade man inte sparat något så fick man stå sitt kast. Jag var inte jätteförtjust om folk ville smaka. Hehe.

SVT:s julkalender tittar jag alltid på. Alltid. Den brukar vara bra, med undantaget från fjolåret som var riktigt katastrofalt. I år verkar den bli väldigt spännande! Min all-time favorite är utan tvekan Mysteriet på Greveholm från 1996. Svårt att tro att det ska komma någon bättre, men man vet aldrig! Den första december bänkar jag mig i alla fall för premiäravsnittet av ’Selmas Saga’.

selmas-saga-featured-790x444

Hanna