Jag ser inget

Inversion kallas det tydligen. Det skrevs lite om det i Kristianstadbladet idag.

Dimman beror på en så kallad inversion, vilket innebär att det finns ett skikt i atmosfären där temperaturen ökar med höjden.

– Det bildas ett lock närmast marken och den fuktiga luften kan inte blandas upp, säger SMHI.”

Enligt SMHI måste det börja blåsa för att dimman ska börja lätta. Det är nog första gången i mitt liv som jag önskar att det blåste lite. Jag vet att jag kommer ångra det framöver, men å andra sidan är det inte så roligt att det ligger en tjock dimma över hela nordöstra Skåne heller. Man ser ju ingenting! Solen har ju verkligen lyst med sin frånvaro. Dimman har legat som ett lock i tre dagar. Tur att det är skidåkning på TV i helgen. Från Falun dessutom! Som jag saknar den stan!

Hanna