Knäproblem X, Y, Z ?

Ski Tour Canada, räddningen för deppiga kvällar under några dagar framöver. Kul att få kika på skidor kvällstid, det brukar ju annars vara en helgmorgons-lyx. Så nu vet ni vad jag gör på kvällarna.

Vad gör jag på dagarna då? Cyklar gör jag iallafall inte, det gör bara ont. De senaste dagarna har jag fördrivit med att göra sådant som jag i normala fall inte prioriterar så högt. Som att gå till tandläkaren till exempel. Senast jag var där var 2012 eller 2013. Hög tid för en ny koll med andra ord. Jag hade inga hål och allt såg fint ut, det kändes faktiskt bra. Jag var så pass glad över detta att jag bestämde mig för att hänga kvar uppe i stan och fördriva tiden med lite shopping. Två par jeans, en kofta, ett par mysbyxor och en bok fick följa med hem. Boken är nummer tre i Game of thrones – serien (om ni läste föregående inlägg så vet ni lite mer om mitt läsintresse) och den ser jag fram emot att påbörja. Jag har snart läst ut tvåan.

image

Samma dag gick jag även på bio med pappa. En man som heter Ove. Syftar inte på att min pappa heter Ove, utan på att det var filmen som vi kollade på. Jag trodde att den skulle vara rolig, men den var väldigt tragisk faktiskt.  Skulle nog inte rekommendera den vidare. Helt ärligt. Men Rolf Lassgård spelade otroligt bra!

Mitt knä blir i nuläget inte bättre. Fyra läkarbesök har utökats till sex, men utan någon förändring. Jag har fått olika diagnoser av de jag träffat, och allting känns lite omständigt. Varför är det inte bara någon som kan säga vad som är galet och så kan jag få sätta en punkt på det sen? Har lärt mig nu att inte svara på frågan om vad det är för fel på mitt knä, för den ena dagen har jag fått diagnosen X och dagen efter säger någon annan att jag har Y. Och så måste jag höra av mig till personen som frågade och säga ”Nja, jag har visst inte X utan nu har jag istället fått diagnosen Y” och veckan efter har jag fått Z istället. Och alla diagnoser efterföljs av sina respektive rehabövningar. Ingen är den andra lik. Så vilka övningar ska jag göra? De som är framtagna för diagnosen X, Y eller Z?

Detta är också anledningen till att jag inte gett så mycket information här på bloggen. Jag vet ju knappt själv hur det ligger till.

Hanna