Kristianstad GP inställt

Gud så skönt, jag mår bra igen! Magsjuka orkar man inte med i mer än ett par dagar alltså. Kroppen är tom på energi och kraftlös, men jobbar på att återhämta mig. Det var den positiva nyheten för dagen :)

Mamma och pappa har åkt hem. Tror att de var nöjda med sin vistelse trots att de missade några planerade grejer när jag var dålig. Hoppas att de vill åka ner hit någon mer gång. Det var kul att ha dem här.

Skulle kunna avsluta inlägget här egentligen, och skippa att ta de dåliga nyheterna. Ni har fått läsa mycket negativt den senaste tiden. Lovar mer positiva toner i kommande inlägg, okej? :)

Tyvärr har ledningen för Kristianstad GP i dagarna tvingats ta beslutet att ställa in årets upplaga. Detta på grund av vägarbeten som väntas dra ut på tiden, samt att löftet om 3000m kravallstaket från kommunen har dragits tillbaka. Det är helt omöjligt att anordna tävlingen utan staket när banan är belägen mitt på Kristianstads gågator, bland affärer och torg. En stor besvikelse för alla inblandade i organisationen. Tråkigt för pappa som är en av initiativtagarna till arrangemanget. Jag frågade om de inte bara kunde flytta GP:t till ett annat ställe och köra ändå, men då tappar man ju hela poängen med loppet. Man tappar all publik som finns på gågatorna och restaurangerna och så blir det ytterligare ett industri-GP med närmast sörjande på plats. Såna har vi tillräckligt av.

Förra årets GP vart otroligt lyckat. Vi hade enorm publik, svensk sommar, stort startfält, Vacchi vid mikrofonen, VIP-tält med utsökt mat och gratis varuprover från bland annat Skånemejerier och kommunen som delades ut vid målområdet på torget. Det var en folkfest helt enkelt. Vi får komma ihåg fjolåret och hoppas att organisationen orkar resa sig och jobba för att tävlingen ska bli av nästa år istället.

Lite personliga bilder från förra årets upplaga:

image imageimage

Det var allt för idag.

Hanna