MM & handboll

Egentligen ska det vara tvärt om, handboll före MM. Vad är MM undrar ni kanske? Jag menar mästarnas mästare. Programmet som sänds på SVT på söndagarna klockan 20.00. Det är ett stående inslag i familjen Nilssons tv-söndag.

Handboll kikade jag på i eftermiddags. Såg matchen på TV trots att den spelades på hemmaarenan i stan. Kristianstad vann över Sävehof med ett mål. Riktigt spännande match.

Ni som följer mig på instagram har kunnat se att jag tagit några kliv utanför dörren idag. Med mina kryckor i högsta hugg tog jag en långpromenad på fem minuter på gården utanför. Vädret är ju så fint så man blir galen av att sitta inne. Inte för att fem minuter utomhus gör några underverk, men jag njöt av varje sekund ändå. Trots att jag hade 32 trappsteg att avverka på tillbakavägen till lägenheten. Det tog sin lilla tid, men upp kom jag!

image
Five minutes of happiness

Och nu till det viktigaste som har hänt idag: jag har duschat!!! Herregud så skönt det var! Fick order om att inte duscha på fyra dagar efter operationen och redan när sköterskan yttrade orden så kände jag mig direkt äcklig. Ni vet när någon säger ”du får inte göra detta!” och så vill man med en gång göra just det. Typ ”klia dig inte på näsan” och så börjar det såklart klia som f*n på näsan.

Jag har räknat ner dagarna och suktat efter shampoonering, så i morse var det en fröjd att äntligen få kliva in i duschen. Det blev ett litet projekt hur jag skulle duscha utan att få minsta droppe på högerbenet, hela familjen var involverad. Till slut hittade vi en lösning där jag, med hjälp av två pallar staplade på varandra samt en mängd halkskydd, äntligen kunde få göra mig ren igen. Vilken njutning!

Det är så mycket man tar för givet i vardagen som blir hinder när man helt plötsligt inte kan böja eller stödja på ett ben. Det är en tankeställare…

Hanna