Top 5 i mitt kylskåp

Mjölk, smör, ost och skinka i all ära, det är lite tråkiga basvaror. Därför kommer här min top 5-lista på fem lite mer ”udda” kylskåpsvaror jag alltid har i mitt kylskåp och som jag inte klarar mig utan.

 

  1. Kaviar – basvarornas basvara. Ingen frukost är komplett utan kaviar, så enkelt är det.
  2. Blodkorv – ja, jag älskar det. Fast det visste ni ju redan☺
  3. Keso – så underbart gott! Favoriten just nu är ananassmaken, men päron & vanilj är inte fy skam den heller. Supergott mellis! Ska helst toppas med diverse olika frukter (helst bär) och nötter.
  4. Fisksås – säg inte det till Glenn! Han avskyr allt som har med fisk att göra. Faktum är att fisksås har så otroligt många fler användningsområden än vad namnet ger sken av. Däremot ska man INTE lukta på den, för den luktar helt fruktansvärt. Jag använder den mycket när jag lagar mat. I grytor, i såser eller som en angenäm smaksättning bara. Här är ett utdrag från wikipedia om produkten: ”Fisksås är en smaksättare som tillverkas av fermenterad, det vill säga jäst fisk. Fisksås används som sälta i sydostasiatisk och sydkinesisk matlagning, på samma sätt som sojasås används i Japan och Korea.”
  5. Mango chutney – även detta en basvara med otroligt många användningsområden. Man kan säga att det är en lite kryddigare version av en sylt, fast den är inte lika söt. Riktigt god i kalla såser eller att göra en marinad på. Man kan äta den som den är också.
En flaska fisksås
En flaska fisksås

 

Det var allt för idag!

Hanna