Top 5 – små maskiner jag behöver i min vardag

Mikrovågsugn, tvätt – och diskmaskin, TV och hårfön i all ära. Det är ju självklara saker för många och inte riktigt dessa jag vill lägga fokus på i det här inlägget.

Jag tänkte istället ta upp min lilla egenkomponerade lista på maskiner (vet inte riktigt om de uppfyller alla krav för att kallas maskiner, men skit samma) som jag använder ofta och verkligen uppskattar i min vardag. Här kommer listan.

Plats 5:

image
Kompressor. Ett riktigt fint verktyg när man har tvättat sin cykel. Att blåsa av hela hojen med tryckluft är guld värt (men inte blåsa för nära och på känsliga ställen, jag veeeeeet pappa!). Hur som helst är det ett skönt verktyg som underlättar om man t.ex. ska packa ner cykeln och inte vill att den ska vara blöt då.

Plats 4:

image
Min soda stream. Bland de bästa 399:- jag spenderat. Den går varm här hemma. Älskar bubblor!

Plats 3:

image
Mixerstaven. Herregud, så många användningsområden! Orkar inte räkna upp allt jag använder den till. Ni kan ju själva googla på lite recept så finner ni med största sannolikhet en hel drös med goa grejer där mixerstaven har en central roll. Just nu är jag inne i en "havrepannkaks-period" så det mixas mycket havregryn här hemma för tillfället.

Plats 2:

image
The one and only. Luftrenaren som gör livet mindre drägligt när pollensäsongen är som värst för en allergiker som mig.

Plats 1:

image
Ni kanske tycker det här ser ut som något annat än vad det är. Sanningen är den att detta är en liten minidammsugare. En gåva från ovan för en sådan som mig som inte alltid orkar släpa ut den stora otympliga dammsugaren ur sin gömma enbart för att städa bort lite smulor i köket.

Det var allt för nu.

Hanna