Vad skulle du göra?

Såg ett gammalt avsnitt av TV3:s realityprogram om familjen Parnevik idag. Ni vet den svenska familjen med golfaren Jesper Parnevik i spetsen? De bor i Florida och tar emot två-tre svenska gäster i varje program. Det är ett bra program tycker jag. Man lär känna familjen och får en inblick i deras liv så som det faktiskt är. Det är inte så tillrättalagt som många liknande produktioner kan vara. Det som händer det händer, och hanteras därefter.

I detta avsnitt hade Parneviks besök av familjen Schulman och de hamnade i en diskussion kring vad man vill göra med sitt liv. Här sa Kalle Schulman något som fastnade hos mig. Nämligen att man kan ställa sig själv frågan ”Vad vill du göra om du hade haft obegränsat med pengar”. Hans eget svar på det var att han ville baka kakor. Därmed drog han parallellen att han egentligen skulle ha blivit konditor, eller att han åtminstone borde jobba med något inom den kategorin. Jag tycker att det låter ganska logiskt. Vill man spendera sitt lediga, helt obegränsade liv, med att hjälpa människor? Ja då kanske man ska bli läkare eller något inom assistansyrket. Älskar du att köra bil? Då kanske du skulle satsa på rally, eller kanske rent av bli chaufför? Träningsfreak? Kanske personlig tränare är något för dig.

hqdefault

Hänger ni med på vad jag menar?
Om man inte vet vad man vill göra med sitt liv kanske denna fråga kan vara till hjälp. Att svara ”jag skulle bara ligga på stranden och äta glass hela dagarna” tror jag inte stämmer för någon. Eller jo, kanske en äldre person som redan jobbat hela sitt liv. Hen skulle förtjäna att avsluta sitt liv på det sättet. Men för oss andra som har arbetsåldern inne så skulle man väl (i alla fall jag) vilja göra något vettigt av sitt liv?

Så. Dagens fråga är således
– Vad skulle du vilja göra med ditt liv om du hade helt obegränsat med pengar?

Svaret kanske överraskar dig.