Vad spelar ni för nåt?

I Sverige igen.
Mellanlandar i Malmö över natten. Sedan hem till Kristianstad och mitt rum hos mamma och pappa. Det var mitt tonårsrum länge, därefter blev det totalrenoverat till gästrum under mina sju år som utflyttad. Nu är rummet mer eller mindre återställt. Eller ja, jag har i alla fall bytt ut bäddsoffan mot min säng.

Många minnen från det rummet. Kommer ihåg första gången jag hade en kille på besök hemma. Vi tittade på dvd-film sittandes i min säng. Det var stelt och spänt… Mycket tonårsnerver. Vågar man hålla hand? Ska jag flytta mig lite närmare? Tror att vi var 14 år. Vi hade pausat filmen tillfälligt, och när man pausar en film på en DVD så dröjer det inte så länge innan skärmsläckaren slår in. Det är en liten logotyp (vanligtvis av märket på spelaren) som studsar lite överallt på skärmen likt en gammal skärmsläckare på en Windows-95 dator.
Då knackade pappa på dörren och kikade in. Han slog en snabb koll på TV:n, la märke till loggan som studsade över skärmen och utbrast närmast lyriskt: ”Oj! Vad spelar ni för nåt kul?”
Pinsamt.
Speciellt för en 14-årig tonårstjej.

image

Det får vara dagens återblick. Nu ser vi framåt!

Lite lugnare på tävlingsfronten ett tag framöver. Ganska naturligt då den belgiska kalendern innehåller rätt många fler race än den svenska. Ska bli trevligt att cykla på lite asfalt istället för betongblock och slippa stötarna från skarvarna. Å andra sidan får man vara mer uppmärksam när man cyklar här hemma då samspelet mellan oss cyklister och övrig trafik är lite klurigare.

Allt för idag.

Hanna