VM

Så var då årets sista tävling körd. För er som tvivlat så kan jag berätta att jag på tävlingsdagen kände mig frisk och pigg. Blandningen av antibiotika, vitlök och en hiskelig massa äpplen verkar ha varit en bra kur. Ingen kände sig mer lättad än mig när jag på fredagen kände att det här faktiskt kunde gå bra!

Jag tänkte att jag skulle hoppa över en racerapport då loppet gått på TV och ni som är cykelintresserade har säkert sett eller läst om loppet redan.

För lite ”inside info” kan jag kort och gott säga att jag gjorde allt jag kunde tills benen pekade rakt ut. Satt högt upp för att ha koll på läget och ha utrymme till att reagera om det behövdes. Fick gå på lite attacker där favoritnationerna var representerade. Tog ett varv i taget och slet mig tillbaka och upp till rätt position igen efter backarna där allt drogs ut varje varv. Det var med andra ord lite jojo-effekt på det hela, men det gällde ju inte bara för mig. I backen innan de sista två varven var loppet gjort för mig. Det fanns inte ett uns energi kvar. Hamnade i en avhängd grupp med flera andra hjälpryttare från de stora länderna; Holland, Italien och värdlandet USA bland annat. På sista varvet var jag riktigt nervös då vi på flera punkter utmed banan faktiskt mötte tätgruppen och jag såg lagkamerna sitta i hetluften och slåss om medaljerna. När vi svängde upp i sista backen upp mot mål hann jag precis se en slowmotionversion av spurten. Såg Emma på bilden men vår grupp han svänga bort och in på upploppsrakan innan jag hann se vem som fakiskt var först över mållinjen.

Möttes efter målgång av vår soigneur som meddelade hur det gått och jag rullade därefter bort till bilen. Ställde cykeln mot en mur och då slog det mig att säsongen faktiskt är över. Snacka om att stänga in sig i en bubbla och inte inse vad som finns utanför förrän det har gått hål på den.

Offseason är det som gäller nu. Lite mys med släkt och vänner i några dagar framöver innan det bär av på semester. Herregud vad skönt!

Möttes förresten av lite nervöst snack när jag kom hem då pappa sa att mamma blivit jätteförkyld. Men för en gångs skull så kunde jag rätt och slätt svara: Det gör mig inte ett skit! ☺

Här kommer lite bilder från veckan:

image
Flyget
image
Amerikanerna har redan börjat förbereda för Halloween
image
Vi kikade på herrloppet!
image
Såg bäst på storbilden dock
image
Gänget

Hanna