Writer’s block

Eller på svenska: skrivblockering. Det krävs nog inget snille för att fundera ut vad ordet betyder, men här kommer ändå ett utdrag från Wikipedia:

 

”Skrivblockering är ett psykiskt fenomen som innebär att en skribent temporärt förlorar förmågan att författa. Orsaken kan vara prestationsångest eller bristande inspiration. Begreppet kan även användas om kompositörers arbete. Kallas ofta felaktigt för skrivkramp, vilket dock är en fysisk åkomma.”

don_t-be-a-slave-to-writer_s-block

 

Efter som jag läste ut min tredje bok i Game of Thronesserien igår så började jag googla efter information om när författaren ska släppa sina två uppföljare. Fem böcker finns ute och jag har nu precis påbörjat den fjärde. Till min förskräckning så läste jag att författaren drabbats av ovan nämnda ”Writer’s block” och att de sista böckerna (6 & 7) blir kraftigt försenade. ”NEEEJJJJJ!” var dem spontana reaktionen på det! Vad ska jag nu göra om det inte finns någon uppföljare ute när jag läst ut den femte boken?? Jag kan ju inte påbörja en ny serie böcker när jag är mitt i en annan serie, då glömmer jag bort handlingen. Det är inte enkelt att hålla reda på alla riken och kungar med deras tillhörande fruar och tronarvingar. Och alla rådgivare, troninkräktare, rövare, gengångare och spöken.

 

Jag får helt enkelt läsa mindre, men redan MED läsandet är det en utmaning att hitta vettiga saker att göra när man ligger ner 90% av dygnets timmar.

 

Vilket litet skitproblem egentligen, men när man inte har så mycket annat att göra så är det lätt att haka upp sig på småsaker☺

 

Hanna

Post navigation