Helgen

Så där, nu bor jag inte längre ensam här i Belgien :) Min nya teammate anlände vid 21-tiden i fredags kväll. Två timmar tog det för teamchefen att sätta ihop hennes säng, IKEA-möbler är lika jävliga överallt verkar det som. Vid 23-tiden kunde vi iallafall gå och lägga oss och ladda batterierna inför tävlingen i Holland dagen efter.

Kommer ni ihåg att jag sa att det var 20 grader varmt och att jag skulle gå och köpa lite svalare kläder i fredags? Tar tillbaka det. Belgien är tillbaka till sitt rätta jag. Det är säkert bara för att jag köpte de där shortsen.

Tävlingarna då? Skulle ljuga om jag påstod att jag visste vart jag hade mig själv formmässigt då det enda jag kört tävlingsmässigt under de senaste 2,5 veckorna är en lite lokal tävling i Danmark. Därför var det extra skönt att få sitta med förstagruppen in i mål i lördags. Det var verkligen full fart från första tramptaget, inte så konstigt när det kommer en 180 graders kurva 2km från start- och mållinjen och vägen går från att vara ”normalstor” till typ cykelväg. Lägg sedan till lite kantvind på det så får ni er en vettig uppfattning om hur dagen varit. Klungan splittrades i molekyler, men efter typ 50 km så samlades de tre första grupperna ihop och bildade en större klunga. Det hann splittras och gå ihop ytterligare några gånger innan vi skulle avsluta med fyra lokala varv á 7km där varvet var lite mer förlåtande rent vindmässigt. Det hela slutade således med en klungspurt och jag satt någonstans i mitten. 37:a såg jag på resultatlistan efteråt. Det får vara godkänt för att vara första uci-racet på ett bra tag.

Söndagen bjöd på ännu ett UCI-race, Dwars Door de Westhoek. Ett race som kunde ha blivit brutalt hårt om vinden hade varit mer påtaglig. Idag var den i stort sett obefintlig. Det var hårdkördning över Rodeberg men det återsamlades alla tre gångerna efter backen. Tävlingen präglades av mycket attacker men det var inte många som tilläts någon större lucka (förutom den ensamme åkaren från Velocio-Sram som höll hela vägen in till mål). Det blev en stor klungspurt för oss andra. Laget hade ett tydligt mål för dagen och det var att försvara (och gärna förbättra) våran 7:e plats i lagtävlingen i Lotto cupen. ”Every result counts” var det sista teamchefen sa. Med ett par kilometer kvar började jag och mina två kvarvarande lagkamrater att kriga för positioner. Vi kom i mål relativt samlade, alla top 30 (tror jag), 24:e plats för mig. Rätt okej men någon av oss på top-20 hade varit ännu bättre. Teamchefen var nöjd iallafall.

Långt inlägg dethär… ska avsluta kort, jag lovar. Imorgon bär det av mot Tjeckien för 4-dagarsloppet Gracia-Orlova. 100 mil i bil på tisdag och 35 på onsdag sedan startar loppet på torsdag. Kanske ska ta med mig mina nyinköpta shorts om det blir fint väder? Eller ska jag verkligen det….Verkar som att vädret blir sämre när jag gör så ju. Men om jag lämnar dem hemma och det blir jättevarmt då? Herregud, snacka om att överanalysera…

Justja, skulle ju avsluta kort.

HEJ

(ps. Kan inte lova uppdateringar från Tjeckien pga risk för dåligt, eller obefintligt, wifi)

Foto: Paul Hinnick