Två kulor är fem kulor

Idag firar mamma och pappa sin 26:e bröllopsdag. Det har firats med lite finare käk och en lyxig efterrätt.

Vid sådana här tillfällen brukar vi allt som oftast äta glass. Inte vilken glass som helst heller utan lokalproducerad glass från Åhus. Otto & glassfabriken gör verkligen världens godaste glass. I Åhus under sommaren finns det en kiosk där denna glass säljs och där är alltid sjukt lång kö. Men där står man ändå för att alla vet att det är sjukt värt det. Billigt är det också! Portionerna är dock inte som i vanliga glasskiosker. Beställer du två kulor här så får du en mängd glass som vanligtvis hade motsvarat fem kulor någon annan stans. Man snålar verkligen inte med glassen. Bilden nedan från i fjol visar mina ”två” kulor.

Något jag alltid beställer till min glass är chokladdopp. När servitören har lagt upp kulorna så dränker hen hela härligheten i smält choklad som stelnar till och rinner ner överallt. Det är så brutalt jäkla gott!

img_3018_103824836
Och som pricken över i:et så bakar de sina egna strutar. Det finns till och med glutenfria!

Denna ”kiosklyx” fick vi inte njuta av idag utan det blev ”bara” glassen. Fast det är verkligen inte så bara. Älskar att den finns att köpa i 5-litersförpackningar så att man kan ha dem i frysen hemma.

Det var denna dagen det☺

Hanna