Att vänta på själen

För några år sedan skulle Dalai Lama hålla en föreläsning på Madison Square Garden i New York. Femtusen människor hade kommit för att lyssna på honom, de satt ner och väntade men hans plan hade ännu inte landat. Säkerhetsvakterna som skulle möta upp honom och ta honom från gaten till arenan satt och väntade. Så landar äntligen planet och Dalai Lama kommer långsamt gående genom gaten, för att vid första bästa bänk sätta sig ner. Han sätter sig ner, blundar och håller sina handflator mot varandra. Säkerhetsvakterna känner sig ännu mer stressade än de redan var, de vet att massor av människor sitter och väntar. Till slut tar en av dem mod till sig och säger: ”Ursäkta mig, herr Dalai lama, men vi har lite bråttom.”
Dalai lama tittar upp på säkerhetsvakten och svarar lugnt och självklart: ”Jag har landat, men min själ har inte landat ännu, jag måste vänta på den.” Sen fortsätter han att blunda.

image
Kul bild. Bra film. Viktigt budskap

En väldigt bra berättelse med ett tydligt budskap och något jag känner igen mig väldigt väl i just nu. För min del handlar det (fortfarande) om acceptans. Att acceptera situationen jag har hamnat i (eller försatt mig i om man ska vara ärlig). Det är inte det lättaste att ”gilla läget” all gånger. Ibland tar det tid, och det gör det den här gången. Fast saker och ting FÅR ta tid. Så långt har jag i alla fall kommit i bearbetningen, att jag kan tillåta det. Men, min själ har inte landat i detta ännu. Jag sitter fortfarande på flygplatsen och väntar.

Hanna

  1 comment for “Att vänta på själen

  1. mars 17, 2016 at 15:15

    Bra skrivet Hanna!

Comments are closed.