Bakslag

Igår kväll började jag känna mig rätt risig. Hängig och med små känningar i halsen. Tog en värktablett och gick och la mig i förhoppning om att det skulle vara bättre efter lite sömn. Jag sov väldigt oroligt och varje gång jag vaknade var halsen än sämre. På morgonen var förkylningen utblommad i stor skala och jag tvingades inse att uppladdningen inför racet på lördag inte riktigt blir som jag hade planerat. Att ligga nerbäddad är ju inte det mest optimala inför det som kommer.

Det positiva i kråksången är att jag har idag och två dagar till på mig att kurera mig. Jag gör allt jag kan, och vila sägs ju vara den bästa medicinen. Inte för benen kanske…men åtminstone för viruset. Det får vara prioriteringen nu.

Det tog ungefär fem minuter efter att jag satt mig på min plats på planet över Atlanten innan tjejen bredvid mig hade samlat en fin liten hög med snorpapper och omslagspapper till halstabletter i sin stolsficka. Därtill var hon väldigt aktiv med att knapra smärtstillande och hosta friskt. Jag insåg redan där och då att jag måste göra allting bra under resan. Tänka på hygienen och äta tillräckligt för att immunförsvaret ska palla jobba stenhårt de kommande 8,5 timmarna. Tyckte att jag gjorde allt jag kunde, men man kan inte stå emot allt. Så enkelt är det ju. Inkubationstiden för förkylning ligger på 1-3 dagar. Så det stämmer ganska bra överrens med min egen teori om att jag fått smittan på planet. Det spelar väl egentligen ingen roll hur/var/när men när man är i den här sitsen så går huvudet ändå igenom vad man kan ha gjort fel eller vad man skulle ha gjort annorlunda för att slippa hamna i den här sitsen.

Det var nästan exakt ett år sedan jag var sjuk senast. Så jäkla trisst att det ska komma just nu. Och här. I USA, där jag är för första gången och ska köra årets viktigaste tävling som jag har förberett mig för länge.

Jag har inte på något sätt gett upp hoppet än. Jag gör allt i min makt för att kurera mig. Tar till alla knep jag kan och provar alla tips jag får från alla håll.

image

Hanna

Post navigation