Det man kommer ihåg…

Hej igen!

Det här blir nog den sista delen i min lilla inläggsserie kring kött. Jag tänkte bara berätta om en liten händelse som jag kommer ihåg extremt tydligt, och egentligen är det just denna lilla pyttesak som är det enda bestående minnet jag har från en annars viktigt händelse som egentligen har så mycket mer i sig som jag skulle önska var det jag kom ihåg istället. Men ni vet det där med att man kan få tjugo bra kommentarer men den 21:a blir den man kommer ihåg för att den var negativ? Det stämmer verkligen.

Hur som helst. Såhär var det. Jag var utomlands och skulle köra en tävling. Vi bodde på ett ganska fint hotell och skulle precis äta middag. Det var buffé. Varmrätterna var på ett ställe och salladsbordet på ett annat. Jag tog varmrätten först, plockade av det mesta och intresserades av utbudet. Det fanns kycklingfiléer, pasta, ris, såser, fisk och något som såg ut som järpar, fast lite mörkare till utseendet och inte riktigt så som vi är vana vid att se dem. Jag tog av dem, för jag tyckte att det skulle bli kul att testa. Kycklingfiléer och den trissta vita fisken såg helt enkelt bara torra och tråkiga ut.

Jag gick och ställde min tallrik vid bordet där vi skulle äta och gick för att hämta sallad på en mindre tallrik. När jag kommer tillbaka till bordet så har några av tjejerna redan satt sig och börjat äta. Det är då jag ser att en av tjejerna, som sitter med ryggen mot mig så hon ser inte att jag kommer, sitter och pekar på min tallrik och säger; ”det där skulle jag aldrig äta!”

Så, där har ni det. Händelsen som jag kommer ihåg från denna tävlingshelg. Man kan tycka att jag borde ha haft fler minnen relaterade till själva tävlingen i sig, men nej. Det är detta som är det starkaste minnet. Hur reagerade jag på det då? Egentligen ingenting, för det har definitivt inte lett till någon förändring i mitt beteende. Det bara blev en grej som jag kom ihåg, och som jag påminns om varje gång jag träffar tjejen i fråga. Det var inte första och inte sista gången jag får höra det här med att jag äter konstiga grejer. Men som jag sa igår, jag ser det enbart som positivt!

Måns, det är fult att peka.
Måns, det är fult att peka.

Hanna