Du måste lära dig!

Det är en kommentar jag har fått flertalet gånger under detta år, sedan jag blev skadad. ”Du måste lära dig att ställa av när det gör ont” eller ”Du måste lära sig var gränsen går” alternativt ”Du måste lyssna på kroppen”.

Jo tack, men vet ni vad? Jag tar lite illa upp när jag får höra det. Särskilt av personer som inte vet något om skadan och vad den innebär. Och med tanke på att jag fick åka ner till Belgien för att hitta svaret själv så känns det som att det inte finns överdrivet många som faktiskt känner till diagnosen när inte ens den svenska läkarstaben vet. När någon kommer fram till mig och skadan har kommit på tal så har ofta (inte alltid) någon av de ovanstående kommentarerna fällts, helt utan att personen i fråga egentligen fått veta så mycket om den eller om mig.

Men såhär mycket kan jag säga. Det tog en vecka från det att jag kände av skadan för första gången tills att jag helt och hållet klev av cykeln. En vecka. Det var inte så länge som ni trodde va? Många jag pratat med har jag märkt tydligt att de haft en helt annan uppfattning. Kanske att jag är envis och inte vill lyssna på kroppens signaler? Vad vet jag. Smärtan kom så plötsligt att jag först trodde att jag slagit i knät någonstans utan att jag märkt det. Det var min första tanke och därför fortsatte jag träna i en veckas tid. Sedan insåg jag att det var något helt annat, och då avbröt jag helt. Ringde läkare, flög hem till Sverige och påbörjade mina utredningar.

Så, nu vet ni det. Ovan uppräknade kommentarer undanbedes.

comments-body

Hanna

  1 comment for “Du måste lära dig!

  1. Lasse W
    september 18, 2016 at 07:19

    Mitt i prick! Hoppas dom det gäller lär sig!

Comments are closed.