En ny lärdom

De där timmarna gick fort. Alldeles för fort. Jag gillar verkligen Falun. Hade velat stanna längre, men just nu var det 24 timmar som gick att få till.

Men oj vad jag har fått bredare skånska sedan jag bodde där uppe. Logiskt, såklart, men ändå lite störigt. Folk man möter (som inte känner en) är inte beredda på den dialekten. Det är som om hjärnorna måste ”slå om” och därför inte hinner registrera allt jag säger. Jag brukar alltid stålsätta mig för att få upprepa. Man ser liksom redan i blicken på den man pratar med att man kommer att få höra ”Vad sa du?”.

Om man inleder en konversation med ett vanligt ”hej!” och sen fortsätter med sin skånska så kan man räkna med att få upprepa.

Men om man däremot inleder en konversation med ”haaaj!” så är sannolikheten större att den andra personen redan registrerat att det kommer att låta annorlunda när du pratar.

Det är den största lärdomen från den här resan.

Bjuder på gårdagens insta-bild.

img_20161017_203933

Hanna