Överraskningar

Vet ni vad? Jag fick igår äran att besöka SAS-loungen på Kastrup flygplats. Jag har ju ett silvermedlemskap och i normala fall är det enbart guldmedlemmar som har tillgång dit. Igår var det dock en speciell dag då jag insåg att jag lyckats pricka in ett av två tillfällen per år då man öppnar upp loungen för silvermedlemmar. Jag gick in, mest för att se om det var nåt att ”hänga i granen” och så möttes jag av världens lyxbuffė! Hemmalagade soppor med olika toppings, nybakade bröd i alla sorter (t.o.m glutenfria!), ostar, nötter, chips & kakor, frukt, vin, öl & sprit, läsk och kaffe/te.
Och ja, där satt många affärsmän och kvinnor och åt ostar och smuttade på vin.
Herregud så glad jag blev. Det finns inget som går upp emot gratis och oförutsedd fin mat när man är hungrig och har torftiga mackor  (nåja, jämfört med vad som serverades iallafall) och drickyoghurt med sig som färdkost. Så den maten satt som en smäck. En dagsfärsk Aftonbladet fick jag också med mig därifrån innan det var dags för boarding. Det här med den tillfälliga uppgraderingen gjorde för övrigt även att jag slapp den vanliga säkerhetskontrollen och fick gå genom fast-track. Således slapp jag kö och gick mer eller mindre rakt in på flygplatsen. Vilken genväg det var! Det hela toppades sedan med att jag hade en hel stolsrad för mig själv på planet. Så jag kan väl våga påstå att min resa gick mycket smidigare än jag vågade hoppas.

image
Take off över bron
image
Landning (kraftigt miljöombyte)
image
Lyxigt

De spelade till och med relax-musik på toaletterna i loungen ☺ men nog pratat om det nu. Jag får inte vänja mig vid den där lyxen. Fast om någon av er kära läsare har lite ihopskrapade SAS-poäng som ni inte har användnig av så skulle jag gärna ta emot dem :).

Det bar av direkt från flygplatsen till Kortrijk och cykelmässan där. Herregud, jag har inte varit med om något liknande i cykelsammanhang. Det var så fruktansvärt stort. Jag undrar om besökarna verkligen hann gå och titta på allt. Vi var bara inne i en av sex olika hallar och vi gick vilse bara i den hallen. När vi väl fann montern för vår huvudsponsor Zannata så stannade vi där. Kändes säkrast så. Det blev en sen kväll med teampresentation och sponsormiddag och därefter bums i säng. Tidig uppgång i morse för fotografering följt av frukost och ett pass på hojarna. Nu har vi lite fritid på eftermiddagen för att få andas ut lite efter de något hektiska första 24h på samlingen.

Så med det sagt ska jag stänga ner här och forsätta chilla vidare.

Bjuder på en bild från mässan som avslutning.

image

Hanna

  2 comments for “Överraskningar

 1. Malin
  januari 19, 2016 at 11:50

  Japp, samla poäng på SAS e gussigt :-) när man kan promenera genom Fast Tracken och njuta i Loungen, innan man tar till vänster inne i planet som går över Atlanten – men pass opp dock, ”när du väl provat vill du inte ha ”mindre” ;-)

  • Hanna Nilsson
   februari 20, 2016 at 13:44

   Helt sant, nu ska det skrapas ihop poäng utav bara den ?

Comments are closed.