Jag har lärt mig en ny belgisk regel

Vet inte om jag berättat det men jag är i Belgien. Bor på ett helt nytt place i en stad jag bott en gång tidigare. Skönt att känna sig lite bekant med staden. Boendet i sig är inget jag kommer att besöka igen.

Hur som helst. Jag tänkte avsluta säsongen med denna resa. Träffa laget och träffa några vänner för sista gången i år.

Stötte på lite problem idag när jag skulle ta mig till en cykelaffär för att få mina växlar justerade. Det visade ju sig vara betydligt lättare sagt än gjort. Man kan säga att jag lärt mig en ny ”tyst regel” vad gäller belgiska cykelaffärer. I alla fall när det kommer till staden där jag bor som är ganska stor och har fem-sex affärer att välja mellan.

Kan man gå in i en cykelaffär och be om fem minuter från en mekaniker till att justera bakväxeln? Nej, det kan man inte. Åtminstone inte om du har en cykel vars märke inte säljs av affären. Det fick jag bestämt (och lite ovänligt) förklarat för mig. Är det inte lite knäppt?

Det visade sig att det var samma regel i alla cykelaffärer. Regel och regel… det är det ju inte. Men det är tydligen så man jobbar.

Jag hade lite flyt i en av affärerna där jag gick in. Förklarade att jag inte var härifrån och att jag blivit lite illa behandlad av tidigare besökta cykelaffärer. Då fick jag hjälp. Killen som hjälpte mig förklarade vänligt att de vanligtvis inte hjälper till med cykelmärken de inte säljer. Men att de ville göra ett undantag för mig eftersom jag inte var härifrån och säkert gav uttryck av att vara lite vilsen just idag ☺

Tur för mig… men är det inte en jäkligt konstigt sätt att resonera på om man driver cykelaffär?

images

Hanna

  1 comment for “Jag har lärt mig en ny belgisk regel

  1. oktober 14, 2016 at 10:01

    Här i Belgien har vi även cykelaffär som vill inte hjälpa när cykeln är samma märke men köptes i en annan affär…
    De har så mycket arbete att de har råd med att göra så.

Comments are closed.