Jobbig dag…

Hej!

Efter många om och men har jag nu kommit fram till det boende vi ska ha i en vecka framöver. Äntligen.

Jag skulle ta tåget redan klockan 7 på morgonen och tänkte vara på stationen i god tid för att hitta bland alla spår och allt folk. 25 minuter innan avgångstid hade jag släpat dit mig själv, min trasiga cykelväska (som inte var ett dugg rolig att ha och göra med) och min vanliga väska på nätta 27 kg. Det visade sig då att i Frankrike har man som regel att ange avgångsspåret högst 10 minuter före avgångstid fick jag lära mig. Det är tydligen generella regler. Vet inte varför, kanske för att minska kaos på perrongerna? Nu står alla och glor på informationstavlorna inne på stationen istället.  Vet inte om det är bättre.

Hur som helst. Spåret dök upp 8 minuter innan tåget skulle avgå och det blev panikrusning för att hinna med det. Vilken morgonchock för kroppen! Tänk om jag hade missat tåget som jag betalat 115€ för!

När jag fyra timmar senare skulle byta tåg var det exakt samma procedur igen. Fast denna gång var inte kön till hissen som gick till mitt spår lika lång så det blev lite mindre panik.

Så det blev nätta sju timmars tågresa och sedan två timmar bil på det. Addera torsdagens femton timmar (bil, flyg & tåg) + två i lördags så blir resultatet en rätt trött och sliten bloggare för tillfället.

Menmen! Jag lär mig mycket av att utsätta mig för sådana här saker. Och det är lite spännande också!

Nu har jag äntligen fått packa upp min väska och lagt kläderna i en garderob istället. Det känns skönt! ☺

I väntan på spårangivelse...
I väntan på spårangivelse…

Hörs framöver!

Hanna