Svårt att sova

sleep-deprivation-tips-tricks-rogelio-300x225

För er som känner mig så är detta inte obekant. Jag har under perioder svårt att sova. Just nu är jag mitt inne i en sådan svacka. Jag sover ungefär fem timmar på nätterna och resten av tiden ligger jag och vänder och vrider på mig i ren frustration och ilska. Inte optimalt alls.

Jag är ju trött. Varför kan jag då inte få sova? Det går ofta bra att somna på kvällen, problemen är på nätterna vid typ 02.00 när jag vaknar och inte somnar om. Det är drygt och jobbigt.

Hela dagen efter blir liksom lidande. Man är grinig och det känns som att man lever bakom någon typ av rökridå. Helt groggy och för att inte tala om irriterad. Extremt lättirriterad. Inget fungerar om man inte får sova tillräckligt.

Om någon har tips på vad man kan göra för att lösa detta så tar jag gladeligen emot alla råd!

Hanna

  2 comments for “Svårt att sova

 1. Anonym
  november 30, 2016 at 11:34

  Fem timmar söm är ingenting man behöver oroa sig för. Det är inte optimalt, men det som gör man verkligen trött är att man oroar sig för att man har inte fått (och får inte sova) tillräckligt. Det är lite liksom maratonlöpning och vätskeintaget: om man tror sig kunna dricka efter törst man kan klara sig bra med avsevärd än en bestämd mängd.

  Men mina tips: ”no laptops, no desktops, no tablets, no smart phones” efter klockan sju på kvällen. Gör det du vill göra, ät och drick det du vill ha.

  Om eller när du vaknar mitt i natten, ta det med ro och njut av stillheten. Om du känner dig pigg, du kan göra småsysslor. Om du känner dig trött, vänta ändå en stund innan du lägger dig ned.

  Försök inte att få sömn, låt sömnet komma till dig. Anda ut genom munnen och in genom näsan. Om du har tankar i huvudet, tänk om en plats du gillar, en solig strand på semesterresan eller ett gömställe i barndomen. Gå dit så att du lämnar andra tankar bakom dig en i gången. Och sen vaknar du upp på morgonen.

  • Hanna Nilsson
   november 30, 2016 at 21:33

   Tack för utförliga och givande tips! Jag ska testa det du skriver! /Hanna

Comments are closed.