Teamträff

För första gången har jag besökt Belgien i december månad. Landade i fredags och åkte till hotellet där vi skulle spendera helgen tillsammans. Tyckte att det skulle bli spännande att få se lite av det belgiska julfirandet och julpyntet. Men istället visade det sig att man enligt tradition inte tar fram något julpynt förrän efter den 6 december (dagen jag skulle flyga hem) när någon som heter Sinterklaas har varit på besök och delat ut julklappar till alla barn. I Belgien och Holland är det på denna dag man delar ut julklapparna.

Utdrag från wikipedia:
”Sinterklaas är den nederländskabenämningen på helgonet Sankt Nikolaus. Han firas i Nederländerna på kvällen den 5 december, samt i Belgien och Polen på morgonen den 6 december med presenter för barn. Han har en svart knekt, ”Zwarte Piet (Svarte Petter)” som det också kan finnas fler av. Barnen ställer sin sko någonstans i huset, och på natten kommer han och lämnar paket till barnen. Man brukar lägga en morot eller sockerbitar och en teckning som man har ritat i skon.”

När vi satt och åt lunch igår (alltså 6:e december) kom således både Sinterklaas och Zwarte Piet på besök! Chokladgubbar och clementiner delades ut hejvilt. Vi passade på att ta några foton med dem som ni kan se här nedan

image
Zwarte piet
image
Sinterklaas och hans små... (vad heter det om det inte är nissar?)
image
Sinterklaas julgodis! Så glad jag var när jag lyckades flyga hem med dem utan att skada dem!)

Helgen har varit väldigt bra. Det var kul att få träffa stora delar av laget. Ledare, mekaniker, soigneurer och cyklister. Ett par av tjejerna saknades dock pga olika tävlingar lite här och  var.

Vi har både cyklat, spelat golf, ätit långa trerättersmiddagar och haft föreläsningar av såväl Rotor som Etixx. Väldigt givande och nu har man fått en hel del ny kunskap med sig hem. Det har varit en väldigt bra och rolig helg helt enkelt.

Nu ska jag laga köttfärslimpa med potatismos! Nomnomnom!!!

Hanna