Tour de Ardėche

Hej på er!

Det har dröjt ett tag sedan det senaste inlägget. Så blir det när man kör etapplopp och boendet erbjuder gratis wifi i 30 minuter var 6:e timme. Ber om ursäkt för detta.

Det har hänt mycket de senaste två veckorna men i detta inlägget tänkte jag fokusera på själva huvuduppgiften för perioden. Nämligen etapploppet jag genomfört nere i södra Frankrike mellan den 1:a och 6:e september. Tour De Ardėche, ett otroligt fint lopp och en fantastisk organisation som tar väl hand om varenda cyklist som står på startlinjen. Det har varit så sjukt kul att tävla igen. Jag skrev här för några veckor sedan att målet är att ha kul och njuta av att kunna cykla igen. Det målet har jag uppfyllt med råge.

Resultaten då? 11:a i totalen och 5:a på kungaetappen. Jag hade aldrig vågat drömma om det på förhand. Jag har haft ett grymt jobbigt år, och när man är borta från sporten så länge är det omöjligt att veta var man står när man väl är tillbaka på startlinjen. Jag kan inte vara annat än nöjd. Det vore helt orimligt med något annat.

Den största upplevelsen var ändå den 3:e etappen som avslutades på toppen av Mont Ventoux. Det var första gången någonsin som en damtävling fått tillstånd att gå i mål uppe på toppen. Något som organisationen såklart var väldigt stolta över och det syntes tydligt i fransk media runtomkring loppet. Självklart var det grymt häftigt att få köra de 21 kilometerna upp till toppen, även om benen och kroppen skrek att det var plågsamt. Jag fick ett psykbryt med 11 km avverkade då jag insåg att det var EN HEL MIL kvar till toppen och jag var ensam. Allt hade spruckit upp i småbitar och jag kunde se en cyklist 50 meter framför och om jag vände mig om hade jag en tjej 50 meter bakom. När trädtopparna försvann var jag orolig att vinden skulle tillta och att det skulle komma smågrupper ikapp bakifrån, men det blåste inte så mycket och det kom ingen grupp heller. Bara några enstaka spanjorskor som envisades med att köra om och ifrån en stackars svenska som envist sprängt sig lite i ett försök att hänga på OS-7:an från Rio när hon attackerade efter sex kilometer. Ajdå! Det gick alldeles för fort☺

Jag slutade på 11:e plats uppför den där backen och belönades (efter att ha bytt om till torra och lite varmare kläder då temperaturen på toppen var 20 istället för 32) med en vacker utförsåkning ner till botten där dusch och middag väntade.

Veckan har bjudit på många fina vyer, och varmt och skönt väder. Kanske lite för varmt några dagar när temperaturen visade 35 grader. Många flaskor vatten och sportdryck har gått åt.

Bjuder som avslutning på några bilder.

Fint tävlingsboende
Fint tävlingsboende

 

Fina vyer
Fina vyer

 

Fin utsikt
Fin utsikt

 

Hanna